Strøm i borettslaget

Borettslagetets avtale om fellesmåling av strøm er opphørt, i og med overgangen til nye AMS-målere. Du fortsetter likevel som kunde hos BKK, ettersom det er BKK som er netteier i bergensområdet. Du kan også fortsette som kunde hos Fjordkraft, som nå er en av mange tilbydere av kraft til husholdninger. Det er i praksis svært liten forskjell på prisene på strømmen som forbrukes. Nettleie og offentlige avgifter er de deler av strømregningen man ikke kan påvirke, da disse prisene er fastsatt av netteier BKK og myndighetene.  

 

Varme (radiator)

Det er investert i et SD-anlegg (Sentral Driftskontroll) noe som gjør at temperaturen på varmeanlegget justeres på en mer økonomisk måte, dvs. at den regulerer temperaturen på varmen etter utetemperaturen. Dette gjør at når det er varmt ute så senkes temperaturen på varmen automatisk, her sparer vi mye.

For tiden arbeides det med forberedelser til overgang til bergvarme både for radiatorvarme og varmtvann. Det nye anlegget gjør sitt til at borettslaget kan stenge ned fyrhuset, som i dag forbrenner naturgass, og derved bli mer naturvennlig. Dette vil så føre til at borettslaget vil få en grønnere energimerking.

Cookies (informasjonskapsler) hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke våre tjenester, aksepterer du vår bruk av cookies.