Bergvarmeprosjektet

Bergvarmeprosjektet er nå nær avslutning. De siste 200-meter dype hullene er boret, og de siste blokkene vil ha nye undersenraler, kun basert på bergvarme, i drift fra april 2020.

Derved er boring av hele 26 000 meter unnagjort, og 130 energibrønner og varmepumpeanlegg i hver kjeller i blokkene vil i uoverskuelig fremtid da sørge for at både varmtvann tl forbruk og varme i radiatorer leveres uten forurensing av miljøet i det sentral Åsane.

Prosjektet kom i gang på Flatevad i begynnelsen av februar 2018, med graving av grøfter for ledninger og rør i vestre ende av Flatevad, og med boring av hull i bakken ved alle blokker til rørene som skal hente varme fra bakken.. Det er også gravd grøfter for fremføring av strøm fra El-sentralen ved fyrhuset, til strømforsyning til varmepumpene i alle blokker.

 

De arbeider som nå gjenstår vil være omkobling fra gammelt til nytt i kjellerne. Der skal alle rør og ledninger koples sammen med varmevekslere og varmtvannstanker som nå innstalleres i og utenfor varmesentralen. Disse enhetene er såpass store, og mange at det vil oppta det rommet utenfor varmesentralen som enkelte har brukt til urettmessig oppbevaring av private eiendeler. Denne muligheten vil i fremtiden bli fjernet, da det etter ferdigstillelse av alt teknisk utstyr vil bli satt inn en dør, der kun autiroset personell vil ha tilgang. Som med varmesentralene i dag.

Vi kan ellers opplyse om at det arbeidet Dale Entreprenør AS gjør med tilbakestillelse av bearbeidete områder utføres til karakteren "meget tilfredsstillende".

Cookies (informasjonskapsler) hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke våre tjenester, aksepterer du vår bruk av cookies.